Emigracion: Hungaria refuzon kritikat e OKB-së

Emigracioni Rajoni

“Mjerisht, raporti përmban të vërtetat gjysmë”, tha ambasadori i Hungarise në Kombet e Bashkuara, Zuzana Horkat

Hungaria ka hedhur poshtë sot kritikat e UNHCR-së për politikën e saj të emigracionit, e cila ka qenë e vetëdijshme për “raportet tronditëse” që emigrantët që mbahen në zonat e tranzitit janë mohuar ushqim.

Një dialog konstruktiv me qeveritë përpara nxjerrjes së përfundimeve të nxituara sigurisht do të ndihmonte në promovimin e qëllimit tonë të përbashkët për mbrojtjen e të drejtave individuale”, tha ambasadori hungarez Zuzana Horkat në Këshillin e OKB-së për të Drejtat e Njeriut në Gjenevë.

Ajo u përgjigj kritikës së Komisionerit të Lartë për të Drejtat e Njeriut në Gjenevë, Michel Bachelet, i cili mori detyrën në fillim të shtatorit dhe i paraqiti dje Këshillit raportin e rregullt të UNHCR-së.

“Mësuam me kënaqësi dje se do të jeni gjithnjë të gatshëm të adresoni shqetësimet e qeverive. Megjithatë, është për të ardhur keq që raporti juaj përmban të vërtetat gjysmë “, tha ambasadorja Horvat.

Ajo veçanërisht vuri në shënjestër politikën e emigrimit të Hungarisë, ku zyra e saj ishte në dijeni të “raporteve tronditëse që javët e fundit, migrantët që mbaheshin në zonat e tranzitit në kufirin hungarez-serb ishin të privuar nga ushqimi”. Horvat tha se “askush nuk është i ndaluar në zonat e tranzitit në Hungari”. “Përveç kësaj, ushqimi është siguruar dhe do të vazhdojë të ofrohet për ata që kanë aplikuar për azil,”.

Për të mashtruar me qëllim emigrantët në një gjendje të dobët nuk është, sipas mendimit tonë, një akt humanitar. Është një krim që tashmë ka kushtuar shumë vdekje përgjatë rrugëve, “përfundoi ajo