68% e grekëve nuk duan fjalën “Maqedoni”

1065

68% e opinionit publik është në favor të një zgjidhjeje të mundshme të Shkupit me një emër kompleks dhe përdorimin e termit “Maqedoni”. Sipas sondazhit të Marc në emër të gazetës “Proto Thema” .

Qytetarët e secilës palë të origjinës, nga të gjitha rajonet gjeografike, pavarësisht nga gjinia apo të vjetër ngritur një oshëtimë “asnjë zgjidhje në avancimin. Pothuajse 7 nga 10 grekë (68%) përgjigjen negativisht në pyetjen “them po në emër të Maqedonisë”, krahasuar me 23.6% të cilët zgjedhin këtë kompromis.

Është karakteristikë që “jo” tejkalon 63.8% të votave të SYRIZA-s. E njëjta kërkohet nga 67% e atyre që votuan SW, në rradhët e të cilëve kompromiset janë të kufizuara në 21.4%./newsbeast/

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: