Gjermania ka frikë nga reformat e migracionit në BE

Bota Emigracioni

Qeveria e Gjermanisë është e shqetësuar se ndryshimet e propozuara në rregullat e azilit të BE do ta detyrojnë atë të marrë në mënyrë të konsiderueshme më shumë refugjatë në të ardhmen, thekson  Der Spiegel. Reformat gjithashtu do të anullonin çdo gje për refugjatët. Berlini ka frikë se amendamenti i planifikuar i Parlamentit Europian për të ashtuquajturën Rregullorja e Dublinit mund të marrë shumë më tepër refugjatë që banonin në Gjermani, njoftoi të shtunën revista e lajmeve Der Spiegel. 

Rregullorja e Dublinit kërkon që njerëzit që kërkojnë azil të regjistrohen në shtetin e parë të BE që hyjnë dhe për atë shtet të marrin përgjegjësinë për përpunimin e kërkesës së tyre. Por në qoftë se reforma e propozuar është miratuar, përgjegjësia mund të zhvendoset nga shteti i mbërritjes në vendin e BE ku jetojnë ndonjë nga të afërmit e aplikantit. Nën një ndryshim të tillë, “Gjermania do të duhej të strehonte në mënyrë të konsiderueshme më shumë azilkërkues”, tha një i Ministrisë së Brendshme të cituar nga Der Spiegel./infoimigrats.net/