99-vjeçari që ecën çdo ditë 25 kilometra dhe lyp në rrugë për fëmijët jetimë.

Bota

dobro 3-3Bullgari –  Aghios  Beilovo: 99-vjeçari që ecën çdo ditë 25 kilometra dhe lyp në rrugë për jetimët. Një shenjtor modern po kryen veprime për 40 vjet në Bullgari, duke vulosur me humanizmin e tij dëshminë se njerëzimi ka diçka të mirë për të lënë në këtë planet. 99-vjeçari bullgar Dobro Dobrev është pothuajse i shurdhër që nga 1945 dhe jetën e tij ja kushtoi fëmijëve jetimëv. Shënjtori Beilovo jeton në një tendë në një fshat bullgar duke krijuar kushtet e nevojshme për mbijetesë. Plaku Dobro është një superman, pasi ecën 25 kilometra çdo ditë për të shkuar në kryeqytetin Sofje për të lypur për para. Paratë nuk do të përfundojë në xhepin e tij, por në shtëpitë e fëmijës dhe të fëmijëve të pastrehë.

dobro 4-4

 

99-vjeçari Dobro Dobrev është pothuajse i shurdhër në 1945 dhe kushtoi jetën e tij për të jetimëve. Ai jeton në një tendë në një fshat bullgar,e cila është absolutisht e nevojshme për mbijetesë, Dobro është një superman, pasi duke ecur 25 kilometra çdo ditë për të shkuar në kryeqytetin Sofje dhe të lypë për para. Paratë që nuk do të përfundojë në xhepin e tij, por në shtëpitë e fëmijës dhe të fëmijëve të pastrehë dhe veten e tyre.

dobro 5-5

Gjatë këtyre viteve është vlerësuar se mund të ketë mbledhur 40.000 € dhe i ka dhënë për jetimët dhe ka mbajtur disa për veten e tij dhe për dashurinë tjetër të madh, që ka për pëllumbat. Ai arrin të jetojë e 80 euro në muaj në Bullgari, ku i  kanë dhënë pseudonimin “Shën e Beilovo” ndërsa këtë vit feston 100 vjet dhe ka përgatitur një banket të madh.