Aktivistja 17-vjeçare Greta Thunberg : Të bëjmë ato që thonë ekspertët ndaj coronavirusit

273

Aktivistja e klimës, Greta Thunberg nëpërmjet rrjetit social në Instagram në mënyrë të përsëritur ka kërkuar që të merren masa ndonjëherë drastike në luftën kundër virusit në krizën e virusit korona. Tani 17-vjeçarja përshkroi situatën e saj në Instagram: E reja suedeze ka qenë në karantinë dy javët e fundit sepse dyshoi se kishte virusin vetë, siç u mësua të martën. “Ndihesha e lodhur, kisha të dridhura, dhimbje të fytit dhe kollitje.” Sidoqoftë, nuk kishte asnjë provë për të, sepse në Suedi, vetëm rastet urgjente mjekësore testohen për Covid-19.

“Kjo është arsyeja pse unë personalisht rekomandoj që të bëjmë ato që thonë ekspertët,” Thunberg tashmë u kishte bërë thirrje njerëzve kur shpërtheu kriza e koronavirusit në Evropë – dhe iu përmbajt vetë kësaj rekomande. Sepse, pasi 17 vjeçarja tani ka bërë publike në një postim në Instagram, ajo ka kaluar dy javët e kaluara në karantinë shtëpiake – në një apartament të huazuar larg nënës dhe motrës së saj.