Algjeria dëbon me forcë 2,000 emigrantë në Niger dhe Mali

1031

Focus News/

Amnesty International ka lëshuar sot një raport duke pohuar se autoritetet algjeriane kanë dëbuar me forcë mbi 2,000 emigrantë në javët e fundit në Niger dhe Mali, duke përfshirë 300 të mitur.

Raporti shprehet se “autoritetet algjeriane kanë nisur një goditje diskriminuese kundër shtetasve të huaj, duke rrumbullakuar dhe me forcë duke dëbuar më shumë se 2,000 emigrantë sahariane afrikanë nga një numër vendesh në Niger dhe Mali fqinjë gjatë tre javëve të fundit”.

Ajo shtoi se në këto dëbime përfshijnë më shumë se 300 të mitur, në mesin e të cilëve të paktën 25 fëmijë të pashoqëruar dhe se arrestimet ishin bërë ”në bazë të profilizimit racor pasi nuk kërkonin të konstatonin nëse emigrantët kishin të drejtë për të qëndruar në vend, ose duke kontrolluar pasaportat e tyre ose dokumente të tjera. Disa nga të arrestuarit dhe të deportuarit janë emigrantë pa dokumente, ndërsa të tjerë kanë viza të vlefshme. ”/infomigrants/

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: