Apel kryeministrit : Mbi 1.000 fëmijë refugjatësh të pashoqëruar në kampin Moria

Greqi

Greqi / Letër drejtuar Kryeministrit për situatën e fëmijëve të pashoqëruar në Moria – Unioni kërkon një zgjidhje të menjëhershëm.

Situata dramatike në kampet në Moria dhe problemet e të miturve kryesisht të pashoqëruar theksohen në një letër drejtuar Kryeministrit nga Lëvizja e Qytetarëve për Bashkëjetesë dhe Komunikim në Egjeo. Organizata vëren se rreth 1,070 fëmijë pashoqëruar janë në Moria

Organizata kujton se kryeministri Kyriakos Mitsotakis kishte marrë publikisht përgjegjësi për kujdesin e të pashoqëruarve, por qeveria nuk ka ndërmarrë asnjë hap konkret për të zgjidhur problemin. Në të njëjtën kohë, ajo kërkon bllokimin e menjëhershëm të ishujve “.