Arrestimi i dy ushtarakëve grek në Turqi, Alexis Tsipras: “Do të jetë kundër Turqisë nëse përfiton nga një ngjarje e përbashkët kufitare”

Greqi

“Është e nevojshme trajtimi i kujdesshëm dhe durimi. Turqia herët a vonë do të kuptojë se çdo mendim për të shfrytëzuar dhe shfrytëzuar për qëllime të tjera një ngjarje e përbashkët kufitare është e bllokuar dhe do të jetë kundër saj “, tha kryeministri Alexis Tsipras. Gjithashtu, z. Tsipras kishte një bisedë telefonike me Sekretarin e Përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres, ku diskutoi zhvillimet në rajon, marrëdhëniet greko-turke dhe euro-turke dhe negociatat me IRJM-në.

Në lidhje me incidentin me arrestimin e dy oficerëve grekë, Kryeministri i kërkoi zotit Guterres të dërgojë një mesazh tek pala turke për nevojën për një rezultat të shpejtë dhe pozitiv të rastit, me çlirimin dhe kthimin e ushtrisë në Greqi .