Athinë : Rrihet para Parlamentit gazetari gjerman i Deutsche Welle

4396

Viktima e një rrahje të egër ra të dielën në mesditë, gazetari i Deutsche Welle Thomas Jacoby, nga një grup i ekstremit të djathtë gjatë një proteste para Parlamentit  me parullën  “mbylli kufirin – refugjatët nuk janë të mirëpritur”.

Raportohet se, një grup protestues e identifikuan gazetarin Jakobin i cili po bënte fotografi dhe i kërkuan që t’u siguronte atyre identitetin e tij të policisë. Kur ai refuzoi, ai u rrah dhe u gjakos me forcat e policisë të pranishëm si spektator, – sipas një reporteri të Radio Faliro.

Midis të mbledhurve ishin drejtuesit e Agimit të Artë të udhëhequr nga Elias Kassidiaris.