Belgjikë: Gjashtë muaj pa qeveri në vend dhe gjithçka funksionon … si orë

313

Kjo nuk është hera e parë që kjo ka ndodhur në Belgjikë, pasi në vitin 2010 kishte 541 ditë pa një qeveri

Kanë kaluar më shumë se 6 muaj nga zgjedhjet e fundit federale në Belgjikë dhe nuk kanë formuar ende një qeveri. Për shumë njerëz, ky nuk është lajm, pasi Belgjika më parë kishte kaluar 541 ditë pa qeveri dhe pas zgjedhjeve federale të vitit 2010. Sidoqoftë e çuditshme që mund të tingëllojë, shteti është akoma … që vepron në këtë vend.

Në Bruksel sot, po bëhet një përpjekje për të formuar një qeveri federale, pasi dy politikanët që janë porositur – Georges-Louis Bouchez (MR) nga Lëvizja Reforma Joachim Coens (CD&V) nga partitë Christian Demokratike dhe Flamane – takohen me mbretin e vendit. Takimi është caktuar pas tre ditesh në mesditë dhe pritet që ata ta informojnë me përparimin që kanë bërë në bisedimet e tyre me palët e tjera.