Pakistan : Anullohet dënimi me vdekje i ish-presidentit

361

Drejtësia pakistaneze ka rrëzuar sot dënimin me vdekje që i ishte dhënë në mungesë ish-presidentit të vendit, gjeneral Pervez Musharraf, me arsyetimin se gjykata speciale që e shpalli fajtor për tradhti ishte antikushtetuese, njoftimi u bë i njohur nga prokurori dhe nga avokati i Musharrafit, Azar Sydik.

Aktgjykimi u rrëzua, tha Prokurori Istiak Khan. Musharraf u dënua në mungesë nga një gjykatë speciale dhjetorin e kaluar me akuzën e tradhtisë për një emergjence të vitit 2007.

Musharraf kishte vënë në dyshim krijimin e një gjykate speciale me qëllimin e vetëm për ta provuar atë për tradhti. Nuk është e qartë menjëherë nëse vendimi i mësipërm i gjykatës në Lahore anulon automatikisht dënimin me vdekje, por pala e Musharraf shprehu optimizëm për vendimin e prokurit Istiak Khan.