Benzina: Sa shpenzojnë grekët në vit – Çmimi për litër 2.40 euro, i treti më i lartë në Evropë

Greqi

Çmimi për litër karburant në Greqi (2.40 euro) është i treti më i lartë në Evropë

Hulumtimet zbulojnë vendet evropiane ku shoferët shpenzojnë përqindjen më të lartë të të ardhurave të tyre vjetore për karburant.

Në veçanti, shoferët në Greqi kanë faturat më të larta të karburantit në Evropë, duke shpenzuar 13.13% të të ardhurave të tyre për karburant çdo vit. Kjo është sipas sondazhit të fundit të Confused.com (TM3 2022).

Kjo është llogaritur duke analizuar të dhënat zyrtare për të ardhurat mesatare vjetore të secilit vend krahasuar me konsumin mesatar të karburantit dhe çmimet e karburantit për litër.

Çmimi për litër karburant në Greqi (2.40 euro) është i treti më i lartë në Evropë. Është më e lirë vetëm se Finlanda (2,53 € për litër) dhe Holanda (2,48 € për litër). Megjithatë, kur merret parasysh vetëm shpenzimi i tyre vjetor i karburantit, faturat e shoferëve grekë janë të katërtat më të ulëta në Evropë (1,153.26 €).

Portugalia pason Greqinë, me shoferët që parashikohet të shpenzojnë pothuajse një të dhjetën (9.79%) të të ardhurave të tyre për karburant çdo vit. Në krahasim, është 4.38 pikë përqindjeje më shumë se sa shpenzojnë shoferët spanjollë fqinjë (5.41% e të ardhurave për karburant).

Motoristët portugez paguajnë 2,15 euro për litër për t’u furnizuar me karburant – një shpenzim total vjetor i karburantit prej 1,057,07 euro mesatarisht. Kjo është 8.3% më pak se Greqia që është në vendin e parë.

Mbretëria e Bashkuar renditet e treta, me shoferët që pritet të shpenzojnë 8.21% të pagës së tyre çdo vit për mbushjen e rezervuarëve të tyre.

Fatura vjetore e karburantit për shoferët britanikë është e treta më e lartë në Evropë, me një mesatare prej 1761,96 €. Një litër karburant kushton rreth 2,16 € në MB (si dhe në Suedi), megjithëse është më e lirë se Greqia (2,15 €) dhe Holanda (2,48 €).

shoferet në Luksemburg shpenzojnë më pak të ardhura për karburant
Me vetëm 3.76% të të ardhurave vjetore të shpenzuara për karburant, Luksemburgu ka ekonominë më të mirë të karburantit nga të gjitha vendet e analizuara. Me çmimin më të lirë të karburantit për litër në Evropë me 1,90 €, fatura totale vjetore e karburantit për shoferët në vendin alpin është 1423,82 €.