Seksi dhe mosha

Shendeti

seksi dhe mosha e medhaShumë njerëz besojnë se seksi dhe mosha nuk do të shkojnë së bashku dhe se me rritjen e moshës ulet seksi. Në realitet kjo nuk është e vërtetë. Në vend të kësaj shumë njerëz të moshuar duan të bëjnë seks dhe të gëzojë atë.

Është gjetur se interesi aktiv në seks, dhe shpeshtësia dhe cilësia e aktivitetit seksual është lidhur pozitivisht me gjendjen shëndetësore në jetën e mëvonshme. Pra, besimi se seksi nuk do të jetë për të moshuarit, nuk zbatohen për të tjerët. Sigurisht që ka disa vështirësi kur rritet mosha. Ndryshimet fizike, sëmundje ose aftësi të kufizuar që mund të ndikojnë në një individ, dhe disa barna që mund të merren, duke bërë marrëdhënie seksuale me kënaqësi është një sfidë e vërtetë. Por ka mjete dhe burime që mund të ndihmojë të moshuarit të kenë një jetë të kënaqshme seksuale. Nuk duhet të hezitojnë për të kërkuar këshillën e besuar. Gjithashtu të moshuarit që janë seksualisht aktive nuk duhet të harrojnë masat e nevojshme, pasi rreziku i sëmundjeve seksuale mund të transmetohet në çdo moshë.

Burimi : mayoclinic