Coronavirus / G-20 : 5 Trilion dollarë për të stimuluar tregun botëror

245

Shtetet Anëtare të G20 kanë njoftuar qëllimin e tyre për një frymëmarrje “më shumë se 5 trilion dollarë” në ekonominë botërore për “adresimin e pasojave sociale, ekonomike dhe financiare të pandemisë së re”.

Drejtuesit e G20 sot riafirmuan gatishmërinë e tyre për të forcuar rrjetet globale të sigurisë financiare duke bërë thirrje për një koordinim më të madh në sektorin privat, dhe u zotuan se ne do ta “tejkalonim” të gjithë së bashku, duke iu referuar ndikimit të pandemisë së re të coronavirusit.

Ne jemi thellësisht të shqetësuar për rreziqet serioze me të cilat përballen të gjitha vendet, veçanërisht vendet në zhvillim dhe ato më pak të zhvilluara, veçanërisht Afrika dhe shtetet e vogla të ishullit”, thanë drejtuesit e 20 ekonomive më të forta në botë në një deklaratë ata shtuan se, refugjatët dhe personat e zhvendosur përballen me një ‘rrezik të veçantë’.

Drejtuesit e G20 kanë theksuar se ata janë të angazhuar për të formuar një front të bashkuar kundër pandemisë së re të koronavirusit, duke konsideruar “përparësinë e tyre” kryesore për të adresuar ndikimet shëndetësore, sociale dhe ekonomike.

Gjatë një telekonferencë sot nën kryesinë e mbretit Salman të Arabisë Saudite, udhëheqësit e G20 theksuan angazhimin e tyre për rivendosjen e besimit, ruajtjen e stabilitetit ekonomik dhe rivendosjen e rritjes.

“Më shumë se 5 trilion dollarë”

Shtetet Anëtare të G20 kanë njoftuar qëllimin e tyre për të injektuar “më shumë se 5 trilion dollarë” në ekonominë botërore për “adresimin e pasojave sociale, ekonomike dhe financiare të pandemisë së re”.

Telekonferenca u zhvillua ndërsa fuqitë e mëdha në të gjithë botën po vendosen për të menaxhuar ndikimin e pandemisë në ekonomitë e tyre, të tilla si SH.B.A., Gjermani ose Arabia Saudite.