COVID-19 / Franca pret recesionin më të keq që nga Lufta e Dytë Botërore

739

Franca me borxh të madh pret recesionin më të keq që nga viti 1945 për shkak të krizës së Corones. Ekonomia u tkurr me 2.2 përqind në 2009 për shkak të krizës financiare në atë kohë. 

Kjo u parashikua nga Ministri i Ekonomisë dhe Financave Bruno Le Maire në një seancë dëgjimore në Senatin e Parisit të hënën. Franca ka pasur kufizime të rrepta të daljes për rreth tre javë për shkak të pandemisë Covid 19, dhe shumë sektorë të ekonomisë po punojnë vetëm në një masë të kufizuar.

Le Maire përsëri bëri fushatë për planin e saj për krijimin e një fondi të ri të solidaritetit evropian. Kjo duhet të stimulojë rimëkëmbjen ekonomike pas krizës. Ky fond shpëtimi duhet të jetë i përkohshëm, të jetë në gjendje të emetojë bono dhe të menaxhohet nga Komisioni i BE-së. 

Mosmarrëveshja për të ashtuquajturat bono korona – që është, obligacione të zakonshme evropiane – po i ndan vendet e BE-së. Një grup, përfshirë Italinë, Spanjën, Francën, po kërkon me forcë që Gjermania dhe vendet e tjera ta kundërshtojnë atë. Ministrat e financave euro do të diskutojnë këtë përsëri të martën.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: