Qeveria Federale miraton programin e ri të kredisë për kompanitë e mesme

374

Qeveria gjermane ka vendosur të sigurojë mbështetje shtesë për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në krizën e Coronavirusit. Me një program të ri kredie, posaçërisht kompanive të mesme duhet të pajisen me kredi të nevojshme urgjentisht më lehtë. Shoqatat e biznesit mirëpritën ndihmën e re. Drejtori menaxhues i shoqatës së industrisë BDI, Joachim Lang, foli të hënën për një sinjal të fortë për kompanitë e mesme.

“Është mirë që qeveria federale tani po mbyll hendekun në klasën e mesme,” tha Lang. “Isshtë thelbësore për kompanitë tona të mesme të marrin kredi shpejt dhe jo burokratike. Një detyrim 100 përqind i shtetit është i justifikueshëm për një periudhë të kufizuar qartë.”

Me garancinë gjithëpërfshirëse nga qeveria federale, të gjitha shqetësimet tani duhet të zgjidhen për institucionet e kreditit dhe ato mund të paguajnë kreditë sa më shpejt që të jetë e mundur. “Nuk ndihmon shumë nëse mposhtim virusin, por efektet anësore të terapisë janë aq të rënda sa ekonomia jonë është dëmtuar përgjithmonë.”