Viti i Zi, 2016 për refugjatët dhe emigrantët në Evropë, 5100 te vdekur…

926

Me “ngjyrat më të zeza” eshte raporti vjetor i UNHCR-së për refugjatët regjistroi krizën e migracionit në 2016.

Një vit i karakterizuar nga rekord vdekje të reja në Mesdhe, njerëz të humbur në shkretëtire dhe ne det, në një përpjekje për të kaluar në disa anije te mbingarkuara të papërshtatshme per transportin e tyre në Evropë tejkaluar 5.100 viktima si rezultat i shtrëngimit të kontrolleve kufitare dhe mbyllja e “Rrugës Ballkanike”.

Për më tepër, në vitin 2016 ajo vërehet një rritje e shpejtë e re e populizmit, ksenofobisë dhe sulmet raciste mbi refugjatët dhe emigrantët. Sipas raportit të UNHCR-së për vitin 2016, 87% e këtyre njerëzve vijnë nga 10 vendet më të mira të refugjatëve dhe emigrantëve në mbarë botën.

82% e këtyre njerëzve kanë origjinën në Afganistan, Irak dhe Siri, nga të cilat gjysma janë fëmijë (20% e tyre nuk janë të pashoqëruar). Së fundi, në vitin 2016, ankesat për refugjatët që janë rrëmbyer, përdhunuar, abuzuar ose shfrytëzuar nga trafikantët gjatë vitit të kaluar janë rritur ndjeshëm.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: