Eurostat : Nënshtetësia ne vendet e BE për 2016

795

Në vitin 2016, normat më të larta të natyralizimit në krahasim me të gjithë të huajt që qëndronin në vend u regjistruan në Kroaci (9.7 qytetarë për 100 banorë të huaj), Suedi (7.9) dhe Portugalia (6.5) pasuar nga Rumania dhe Greqia (të dyja 4.2), Finlanda dhe Italia (4.1). Në të kundërt, normat e natyralizimit nën 1% në krahasim me të gjithë jorezidentët janë regjistruar në Austri, Letoni dhe Sllovaki (0.7), Estonia dhe Lituania (0.9) dhe Republika Çeke (1.0 ).

Të gjitha shtetet anëtare – përveç tre – kanë dhënë shtetësinë për më shumë njerëz në vitin 2016 se në vitin 2015. Rritja më e madhe u regjistrua në Kroaci (në 2016 ai i dha shtetësinë tri herë më shumë se në vitin 2015 (një rritje prej 232% nga 1,196 njerëz në 3.973), Greqi (numri më shumë se dyfishuar nga 13.933 në 33.210 ose + 138%) dhe Malta (nga 646 në 1.495 ose + 131%).

Në lidhje me rritjen më të madhe në krahasim me vitin 2015 në marrjen e shtetësisë së një shteti anëtar të BE-së, numri i shtetasve të Britanisë së Madhe që fitoi shtetësinë e një shteti tjetër anëtarë të BE më shumë se dyfishuar në vitin 2016 (nga 2,478 në 6,555 persona ose + 165%). Në vijim janë shtetasit arabë (nga 133 në 277 ose 108%), Nikaragua (nga 715 në 1,423 ose 99%), Butani (nga 72 në 143 ose 99%) dhe Paraguai (nga 2.046 në 3.468 ose + 70%).

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: