Emigracioni shqiptar ne Greqi: 34.800 shqiptar te kapur nga policia, 3.057 nga rojet kufitare, bilanci i 5-mujorit te pare 2018

Emigracioni Greqi

Ne total 37.857 emigrante te kapur ne tete muajt e ketij viti. Ky eshte bilanci i emigracionin shqiptar klandestin ne Greqi, nje cvensosje e numri te madh qe nuk po e ndal dot me askush, pasi shifrat tregojne qarte se levizja klandestine vazhdon me rritme te larta, duke shperfillur kufirin shqiptar, por jo ate grek.

Por te dhenat zyrtare te vendit fqinje tregojne se nga fillimi deri ne fund te gushtit, vendi fqinje ka debuar 7.041 shqiptare per qendrin te paligjshem ne kete vend.Por…

Sipas burimeve zyrtare te policise greke, ne 5 muaj e pare te 2017 u kapen 19.410 emigrante shqiptar ilegal, si dhe 484 trafikane, ndersa ne 5 muajt e pare te 2018 u kapen nga policia 34.800, si dhe 624 trafikane emigrantesh illegal. Ne kufirin e perbashket greko-shqiptar per 5 mujorin e pare te 2017, rojet kufitare greke kane kapur 3.057 shqiptar, ose 5 here me shume te kapur ne kufirin Greko-bullgar, ndersa per 5 mujorin e pare te 2018 u kapen 2.464 shqiptar illegal. Gjithashtu per kete periudhe te 5 mujorit te pare te 2018 jane kapur per qendrim te paligjshem 4.910 shqiptar dhe jane debuar 3.427.