Emigracioni: Të paraburgosurit për debime përbëjnë 27%, të gjithë të burgosurve që ndodhen ne Greqi

722

Të dhënat e plota për vitin 2917, janë siguruar nga policia dhe janë raportuar Avokatit të Popullit të Greqisë, mbi shtetësinë e të huajve që presin në qelite e komisariateve për tu deportuar.

Shifra të larta që tregojnë se nga 13,439 të dëbimit të detyruar, 11,111 prej tyre janë emigrantë shqiptar, që përbëjnë 83%.. Mbi të gjitha nga ky raport transparencë i policisë tregon qartë numrin e lartë e të huajve që vuajnë dënimin për tu deportuar është në 27% të numrit të përgjithshëm të denuarve ne këtë vend.

Shifrat e të paraburgosurve administrativë që presin debimin

 Sa i përket të paraburgosurve administrativë, policia greke (ELAS-i) informoi Avokatin e Popullit se më 1 nëntor 2017 në Qendrat e Para-Deportimit mbaheshin gjithsej 2,598 të huaj, një numër që është mbi 60% më i madh se numri korrespondues i 1,583 të burgosurve në vitin 2016. Numri përkatës i të huajve që do të kthehen por që mbahen në ambientet e paraburgimit të policisë më 1 nëntor 2017 ishte 974 persona, gjë që konfirmon paraburgimin derisa vendi të gjenden vende të lira dhe numri i madh i të paraburgosurve administrativë nga policia në tërësi.

Përvec paraburgosjes probleme kryesore të ngritura në vitin 2017, lidhur me procedurat e kthimit janë si: Informacion i pasaktë i të burgosurve në procesin e kthimit, së bashku me një mungesë të plotë të interpretimit. Interpretimi është i rëndësishëm për të gjitha të drejtat e të burgosurve, veçanërisht pasi që qendrat e ndalimit bashkëjetojnë me kategori të ndryshme të të burgosurve, thekson nga ana e tij Avokati i Popullit te Greqisë.

Por mbi te gjitha vlen për t’u theksuar se Greqia si nje vend prites i emigranteve ku mbi 605 jane shqiptare ka bere me dhjetra studime per kete kete komunitet, ne një kohë qe Shqiperia ende nuk ka bere asnje per emigracionin shqiptar ne Greqi.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: