Emigranti u jep ushqime falas të pastrehëve

Bota Kryesore

Emigranti pakistanez Kazi Mannan në Uashington pronar i restorantit “Sakina Halal Grill” u jep ushqime falas të pastrehëve në këtë qytet, lidhur me këtë veprim ai shprehet se “Biznesi im është mikpritja, dhe të tregojë dashuri ,si dhe ushqim të mirë. Kështu që unë jetoj besimin tim “.

Shërbimi në këtë mënyrë i këtij restorantit ka hyrë në vitin e tij të katërt. Të varfër, të pastrehë dhe i uritur hanë në restorantin «Sakina hallall Grill» pa paguar. Dhe kamerierët u  shërbejnë atyre ashtu si të gjithë klientët e tjerë. Pronari i restorantit Mannan vlerëson se vitin e kaluar ka shërbyer 6,000 racione ushqim për të pastrehët në qytet.

Historia personale e justifikon këtë qëndrim. I lindur në një fshat të vogël në Pakistan ku nuk kishte energji elektrike, shtëpitë nuk kishin ujë dhe shkolla. “Kur kam ardhur këtu në SHBA, në vitin 1996, kisha në xhepin tim tre dollarë amerikanë. Unë fillova duke punuar në një stacion gazi në Benigk Street në pjesën verilindore të qytetit, “thotë ai. Ai mori restorant në vitin 1993 – para se ajo u quajt «Mayur Kabab House» dhe ka punuar për tre dekada të tëra.