Walter Kohl, djali ish kancelarit gjerman : Merkel fajtore për vdekjen e nënës time

Bota Kryesore

Merkel në këto dymbëdhjetë vjet rresht në detyrë është përfshirë në gëzime të hidhura, aleanca dhe tradhti. Sigurisht çmimi është edhe më i lartë si drejtues një vend si Gjermania. Tashmë Merkel akuzohet nga djali ish kancelarit të Gjermanisë Helmut Kohl…

53-vjeçari Walter Kohl, i biri i ish-kancelarit të Gjermanisë Helmut Kohl dhe e Anelore akuzon tani Kancelaren gjermane Angela Merkel, se mban përgjegjësi për vdekje (vetëvrasje) nënën të tij. Kështu ka theksuar në një intervistë në gazetën gjermane Die Zeit dhe gazetës britanike Daily Mail dhe italiane Corriere della Sera.

Vdekja e Anelore Kohl është një nga çështjet e mëdha të familjes në jetën politike të Gjermanisë.  Në një intervistë me Zeit Die, Walter Kohl deklaron se Angela Merkel ka qenë mike e nënës së tij, e njohur si “vajzën” nga Gjermania Lindore, ku Helmut Kohl e donte në qeverinë e tij. Megjithatë, atëherë kancelarja ishte e përfshirë në skandalin me financimin e paligjshëm të partisë. Ai shton: “Në mënyrë që të ngjitej në pushtet Merkeli ka tradhtuar nënën time, u soll turpshëm me një grua të sëmurë që konsiderohej një mike…