Erdogan shkon në Bruksel për një marrëveshje të re për refugjatët…

282

Presidenti turk Tajip Erdogan bën një vizitë sot në Bruksel në mes të tensioneve të vazhdueshme në kufirin Greko-Turqi, për shkak të fluksit të refugjatëve të krijuar nga Ankaraja në përpjekje për të bindur BE të marrë një pozicion të ri për këtë çështje dhe të nxisë BE-në të marrë një qëndrim për këtë çështje në marrëdhëniet Turqi-BE dhe marrëdhëniet Greko-Turqi.

Presidenti i Turqisë njoftoi në një fjalim në Stamboll se po shkonte në Bruksel për bisedime me zyrtarët evropianë për çështjen e refugjatëve dhe shpresonte të kthehej me rezultate të ndryshme nga kontaktet e tij të nesërme. Erdogan do të takohet me Presidentin e Këshillit Evropian Charles Michel dhe Presidentin e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen për bisedime mbi “imigrimin, sigurinë, stabilitetin në rajon dhe krizën në Siri”.

Presidenti turk tha se ai nuk mori mbështetjen e pritshme nga bashkësia ndërkombëtare për këtë çështje.