Fatkeqësitë natyrore gjunjëzojnë Greqinë, sa milionë euro dëme janë shkaktuar nga viti 1993 – 2014

Greqi

270 milione euro demet nga fatkeqesite natyrore 1993 – 2014

Një studim nga Shoqata e Sigurimeve te Kompanive te Greqise, qe ka të bëjë me 20 fatkeqësi natyrore në Greqi nga viti 1993 deri në 2004, tregon se më shumë se 270 milionë euro janë shpenzuar për viktimat.Ne kete studim jane perfshire zjarret, perbytjet, trazirat ne vend si dhe termetet

Sipas ketij studimi, ishin 19,925 raste humbje të deklaruara te shkaktuar nga këto fatkeqësi me një kërkesë totale prej 272.5 milionë eurosh.

Fatkeqësitë natyrore të përmendura ne studim 1 per arsye bore,13 per shirat, 2 per zjare, 2 per tërmete dhe 2 raste per trazira që ndodhën në territorin grek, përkatësisht Attikë dhe në Selanik, Traki, Kefaloni dhe Rodos dhe ne mbare Greqine

Termeti I 7 shtatorit 1999 silli nje dem rreth 111 milione euro,