Gazeta gjermane: A e dinë në Bruksel se çfarë po bën Rama? Sulmon gazetarët në çdo rast…

Politika

Gazeta gjermane “Franfurter Allgemeine” ka bërë bërë një shkrim sa i takon vendin tonë duke e vënë theksin te media e lirë. Në shkrim thuhet se mediat më me ndikim kontrollohen nga një grusht sipërmarrësish dhe politikanësh të pasur, dhuna kundër gazetarëve është e përhapur dhe ligjet e medias mbrojnë kryesisht të fuqishmit.

Më tej në shkrim thuhet se kryeministri Edi Rama sulmon gazetarët në çdo rast.

Pjese nga shkrimi:

Lufta në Ukrainë e afron Shqipërinë me Bashkimin Evropian. Vendi mori statusin e një kandidati për anëtarësim në BE në 2014. Por asgjë nuk ndodhi për tetë vjet. Më pas, me urdhër të Vladimir Putinit, ushtria ruse pushtoi Ukrainën dhe papritmas gjithçka ndodhi shumë shpejt.

Ukraina dhe Moldavia u shpallën vende kandidate në një kohë rekord. Nuk ishte më e përshtatshme për të vazhduar shtyrjen e Shqipërisë – dhe fqinjit të saj Maqedoninë e Veriut.

Në mes të korrikut, BE hapi negociatat e pranimit me të dy vendet.

“Populli i Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut e meriton atë”, tha Ursula von der Leyen gjatë një paraqitjeje me kryeministrat e të dy vendeve në Bruksel.

Sipas kryetarit të Komisionit, ata janë të përkushtuar ndaj vlerave të Unionit, kanë forcuar shtetin e së drejtës dhe kanë një shtyp të lirë.

Shtypi i lirë? Tallje e pastër!

Një shtyp i lirë? Lavdërimi i Leyen iu duk si tallje gazetarëve shqiptarë. Për shkak se liria e shtypit në shtetin e vogël ballkanik me 2.8 milionë banorët e tij nuk po ecën mirë: mediat më me ndikim kontrollohen nga një grusht sipërmarrësish dhe politikanësh të pasur, dhuna kundër gazetarëve është e përhapur dhe ligjet e medias mbrojnë kryesisht të fuqishmit.

Në renditjen aktuale të Reporterëve pa Kufij, vendi renditet i 103-ti nga 180 shtete – renditja më e keqe në Ballkanin Perëndimor.

Kryeministri Edi Rama, qeveria e të cilit pengoi raportimin për krizën e Coronës dhe zgjedhjet parlamentare, është gjithashtu përgjegjës për renditjen e ulët – dhe që sulmon gazetarët në çdo rast.