Gërmon për themelet e një ndërtesë dhe ja çfarë gjen!

1005

Këtë herë, në Laodicea u zbulua një mozaik i shkëlqyer dyshemeje i palestrës, siç shpjegohet nga arkeologët.

Kur një banor i zonës filloi të gërmojë për themelet e një ndërtese dhe kërkoi lejen e nevojshme për të ndërtuar në një ngastër toke, shërbimi arkeologjik zbuloi se nën një thesar arkeologjik fshihej. Përkohësisht ndërtesa u mbulua me një mbrojtje deri në fillimin e shërbimit arkeologjik në pranverë për t’u ekspozuar më pas për publikun.Këtë herë u zbulua një mozaik i shkëlqyeshëm i palestrës, siç thonë arkeologët. Në të gjitha pjesët e Azisë së Vogël, shumë zbulime janë të zbuluara rastësisht të kohës bizantine, helene ose romake.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: