Gjendet meteori i dytë më i madh në botë

Kuriozitete

meteori me i madh

Nga gërmimet në Campo del Cielo në Argjentinë është gjetur meteori dytë më i madh në botë.

Shkëmbi, peshon 30 ton, me emrin Gancedo dhe është më i madhi i këtij lloji i zbuluar në Argjentinë dhe e dyta më e madhe në botë pas meteorit Hoba në Namibi. Sipas raporteve të gazetave lokale, meteori ka marrë emrin e qytetit më të afert aty pranë, që ka dhënë pajisje për germim ekipit.