Meshkujt më shumë kujdes me celularin !

Shendeti

jo celulari ne xhep

Nëse ju pas përdorimimit e vendosni telefonin në xhepin e pantallonave, atëherë ju jeni në rrezik të infertilitetit.

Studimi i ri i publikuar në revistën Fertility dhe Sterilitet raporton se burrat që përdorin pa duar pajisjet kanë tendencë të mbajnë telefonat e tyre në xhepçin e pantallonave të tyre, apo të varur me rrip në bel. Si rezultat i kësaj, ata mund të ekspozojnë testikujt e tyre valë të dëmshme elektromagnetike. Shkencëtarët kanë shqyrtuar rastet e 32 njerëzve që u është marrë për analizë sperma. Pastaj ata vendosen spermën 2.5 cm larg nga një telefon celular në mënyrë bisedë për një orë. Ky burim i valëve elektromagnetike kanë një 850-900MHz frekuencave. Ata zgjodhën këtë largësi për shkak se ajo është mesatarja që zakonisht një telefon celular është në xhepin e pantallonave të tij. U gjet se sperma është e ekspozuar ndaj këtyre frekuencave të ketë nivele të larta të dëmshme, duke ulur lëvizshmërin të spermës (aftësinë e spermës për të lëvizur dhe për të notuar) dhe reduktuar qëndrueshmërinë e spermës (përqindje e spermës gjallë), dhe stresi ndoshta më të lartë oksidativ.