NASA: Gushti muaji nga më të nxehta që nga viti 1980

Mjedisi

muaji gusht nga me te nxehtet

Këtë vit muaji gusht ka qenë një muajit më të nxehtë në matjet meteorologjike që nga viti 1880, kjo sipas Institutit Goddard të Studimeve Space të Hapësirës amerikane.

Rrit shanset që tërë viti 2016 do të jetë viti i tretë me radhë që shënohen rekord të temperaturës. Temperatura gusht të këtij viti ishte 0.16 gradë Celsius më e lartë se sa gushti i 2014, gjithashtu ishte gati një shkallë Celsius më e lartë se temperatura mesatare gusht në periudhën referuese 1951-1980. Çdo muaj pas tetorit 2015 ka qenë një temperaturë rekord, me kulmin në korrik dhe gusht të këtij viti. Gjysma e parë e vitit 2016 është tashmë gjysma e ngrohtë e historisë meteorologjike në gjysmën e parë të 2015.