Gjermania: Kriza në Greqi ndan kristianodemokratët

Bota

Kondratiktore janë deklaratat e anëtarëve të partisë (CDU)  thënë në intervistë në  gazetën gjermane “Passauer Neue Presse” se Greqia po përballet me një dalje të mundshme dhe se duhet të shohim gjërat logjikisht për skenarin e eurozonës se Grexit është e shërueshme. Bashkimi Evropian ndërkohë ka “krijuar institucione të fuqishme financiare, duke reduktuar rrezikun,  kjo është në duart e Greqisë, theksoni në intervistë.

merkel -2 ne focusnews

Nëse Athina nuk arrin të zbatojë reformat e dakorduara, nuk mund të lirohet me ndihmën e mbetur ose të bien dakord mbi një program të ri të ndihmës, kjo do të çojë në një Grexit, dalje e Greqisë nga euro, paralajmëron Michael Fuchs. Në të njëjtën gjatësi vale ishte deklaratat nga Përfaqësuesi CDU për Buxhet Eckhart Rempergk i cili i tha gazetës Bild se “efektet e një Grexit është i dëgjueshëm.”

BE-ja është në një situatë të ndryshme se sa ishte para tre, katër ose pesë vjetësh. “Një Grexit kryesisht do të dëmtojë grekët,” tha ai.

Kryetari i CDU / CSU në Komitetin e Financave të Bundestagut Hans Michelmpach, duke folur për gazetën Bild, foli për një votim në parlamentin gjerman, në mënyrë për lirimin e këstit të fundit të paketës së dytë të ndihmës për Greqinë. “Ndryshimet në marrëveshjen për pagesën e këstit të fundit të paketës së dytë të shpëtimit janë të dukshme. Prandaj duhet Bundestagu të vendosë për lirimin e saj, “tha ai.

Në mënyrë të veçantë, kryetari i CDU / CSU në komisionin buxhetor të Bundestagut Norbert Brakman tha në intervistën e sotme për gazetën gjermane Bild se : «Nuk do të lejojmë një katastrofë humanitare në Greqi. Pra, ajo duhet në çdo rast për të paguar, pavarësisht nëse do të ketë një program asistence i tretë. ”