Gjermania: Studimi lidh rritjen e shkallës së krimit me ardhjen e emigrantëve

Bota Emigracioni

Sipas një studimi, shteti gjerman dëshmoi një rritje prej 10.4 përqind të krimit në kulmin e krizës së migracionit. Autorët e studimit thanë se mosha dhe praktikat e raportimit u përfshinë në lidhje.

Një studim i ri ka sugjeruar një lidhje midis një rritje të raportuara krimeve të dhunshme në Saksonisë së Poshtme dhe një rritje të konsiderueshme në ardhje emigrantë në shtet. Sipas studimit, i cili është kryer nga Universiteti Cyrih të Shkencave të Aplikuara dhe paguar nga Ministria e Punëve të Familjare Gjermanisë, policia dëshmuar një rritje prej 10.4 për qind në raportuara krimeve të dhunshme në vitin 2015 dhe 2016, nga të cilat 92.1 për qind ishte me sa duket i takon emigrantët .

Autorët e studimit deklaroi se një pjesë e rritjes ishte për shkak të faktit se krimet e dhunshme të kryera nga emigrantët ishin dy herë më shumë gjasa për t’u raportuar në krahasim me ato të kryera nga shtetasit gjermanë.

                                                               Faktorë kontribues

 

Një faktor tjetër që kontribuon në korrelacionin e autorëve ishte mosha e migrantëve. Sipas studimit, meshkujt midis moshës 14 dhe 30 kanë më shumë gjasa për të kryer krime të dhunshme se ato në moshat tjera. Studimi tha se mosha 14-30 është më i madhi i këtij lloji për emigrantët në Saksoninë e Poshtme, duke sugjeruar se nga ana e tij ka kontribuar në lidhjen në mes të normës së rritjes së krimit të dhunshëm dhe rritja e të ardhurve të emigrantëve në shtet.

Autorët gjithashtu vunë në dukje se ka pasur një ndryshim të rëndësishëm në vendin e origjinës së migrantëve penale ‘, duke thënë se njerëzit nga Siria, Iraku dhe Afganistani ishin dukshëm më pak gjasa për të kryer një krim të dhunshëm sesa ata përshëndetur nga Afrika e Veriut. Eshtë e paqartë pse shtetet e tjera nuk ishin përfshirë në studim. Gjetjet pasqyrojnë më herët raportimin se krimi i dhunshëm është rritur ndjeshëm gjatë krizës së migracionit. Megjithatë, studime të tjera kanë hedhur poshtë lidhjet ndërmjet rritjes së nivelit të krimit dhe emigrantëve./info migrants/