Mosmarreveshjet per emigracionin, Avramopulos mesazh Italise: Sulmet në BE janë “të shtënat në këmbët tona”

701

Komisioneri i Emigracionit i BE, Dimitris Avramopulos, në një intervistë të botuar sot në gazetën La Repubblica tha se,sulmet e Italisë në BE, për të cilat ajo akuzon mungesën e solidaritetit në menaxhimin e emigrantëve, është si “të gjuajmë ne këmbët tona”.

“Mendoj se politikanët e vendit tuaj duhet të kuptojnë se nuk jeni vetëm në këtë ore, se Evropa po kërkon t’ju ndihmojë. Përkundrazi, kushdo që sulmon BE-në gjuan këmbët e tij. “Komisioni i thotë qartë” jo “kërcënimeve, ato janë të papranueshme. Të gjitha qeveritë duhet të respektojnë detyrimet që rrjedhin nga anëtarësimi në BE. Nuk mund të ecim përpara me zgjidhje ad hoc për çdo anije. Fenomeni i migracionit nuk do të ndalet shpejt, kështu që ne duhet ta menaxhojmë atë së bashku si një familje evropiane”/ tha Avramopulos,

Sot në Bruksel, Avramopoulos mirëpriti zbritjen e emigrantëve në Diciotti, duke kujtuar edhe një herë se BE “ka nevojë të marrë masa strukturore” për t’u marrë me çështjet që lidhen me migracionin.

Përfundimisht emigrantët zbriten gjatë natës pas një marrëveshjeje midis Kishës Italiane, Shqipërisë dhe Irlandës për t’i ndarë këta njerëz mes tyre.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: