Greqi / 136,077 raste në javë, 132 të intubuar dhe 271 vdekje dhe 2.793 pacientë të shtruar

Greqi

Organizata Kombëtare e Shëndetit Publik (EODY)
Raporti epidemiologjik për javën 18 deri më 24 korrik është bërë i ditur sot nga Organizata Kombëtare e Shëndetit Publik (EODY). Në veçanti, njoftoi për 136,077 raste të reja, 271 vdekje dhe 132 pacientë të intubuar.
Konkretisht, në javën e referencës u regjistruan 136,077 raste me COVID-19.

Numri i përgjithshëm i të infektuarve që nga fillimi i pandemisë arrin në 4,349,423, nga të cilët 51,7% janë gra.
Numri i përgjithshëm i shtrimeve në spitalet e territorit në javën e referencës ishte 2.793 pacientë (7-mujore: 399, 10% ndryshim javor), ndërsa numri i përgjithshëm i daljeve arriti në 2178 pacientë (7-mujore: 311, 4 %. ndryshimi javor).3 Numri i pacientëve të intubuar deri në fund të javës referente është 132 (66.7% meshkuj) me një moshë mesatare 67 vjeç dhe 91.7% kanë një sëmundje themelore dhe/ose moshë 70 vjeç e lart.