Greqi :18,500 gra në prostitutë, vlerësimi 600 milionë euro në vit

1197

Sipas profesorit të sociologjisë në Panteo, Gregory Lazo, në 12,000 gra numërohen në basenin e Attikës dhe 18,500 në gjithë Greqinë.

Nga ana tjetër, rastet që dalin në dritë nga policia kanë rënë. Në vitin 2013, 142 kriminelë u arrestuan për trafikim me qenie njerëzore, shumica prej të cilëve ishin grekë. Në vitin 2010 ka pasur 62 raste të trafikimit të të gjitha llojeve, 35 në 2011, 46 në 2012, 37 në 2013 dhe 36 raste në vitin 2014. Në vitin 2013, policia shpëtoi vetëm 99 viktima të trafikimit, shumica e tyre për shfrytëzim të punës. Z. Lazos në studimin e tij vë në dukje se nga rreth 525 shtëpitë publike që veprojnë në Athinë, vetëm 10 plotësojnë kërkesat e ligjit.

Studimi i Universitetit Panteion në Athinë vlerëson 1.5 milion klientë të këtyre shërbimeve. Në terma të thjeshtë, ekziston një praktikë e gjerë shoqërore dhe kulturore e kryer nën hundën e shtetit dhe shoqërisë së organizuar, në një gjendje të paligjshme, pasi nuk ka të drejta dhe garanci themelore, siç është e drejta për të zgjedhur dhe mbrojtur gratë e shfrytëzuara. Trafiku i industrisë së trafikimit të njerëzve vlerësohet në 600 milionë euro në vit

burimi: Universiteti Panteion
Këtë e pëlqejnë %d blogues: