Greqi/ 2.000 policë në dispozicion për të mbështetur zjarrfikësit

Greqi

Më shumë se dy mijë policë, në të gjithë Greqinë, nga të cilat 1261 në Atikë, janë venë në dispozicion nga zyrat qendrore të policisë (ΕΛ.ΑΣ), në 5 ditët dramatike pesë nga 10-15 gusht për të mbështetur zjarrfikësit, i cilët dhanë një betejë me flakët në të gjithë Greqinë.

Oficerët e policisë në dispozicion, bënë rregullimet e trafikut në zonat e zjarrit, në situata të evakuimit, duke punuar me komunat, rajonet dhe zjarrit, për të lehtësuar punën e tyre dhe për të ofruar gjithë ndihmën e mundshme

Pesë ditëve e fundit, ishin ditët më të këqia të kësaj vere, sipas njoftimit nga Shtabi i Policisë Greke janë shpërndarë në të gjithë vendin 2,053 policë dhe 948 automjete (makina policie dhe motoçikleta).

Në mënyrë të veçantë në bazë zone janë ndarë: Në Athinë 566 automjete dhe 1,261 policë, Greqinë Lindore 33 automjete dhe 79 policë, ishullin  Zakynthos 45 automjete dhe 86 policë, në Eipiro 35 automjete dhe 73 policë, dhe Maqedoninë Lindore dhe Thraki  60 automjete dhe 120 policë./Zougla.gr/