Greqi / Pavlopulos – Erdoganit: Politikanët e mëdhenj i numërojnë fjalët e tyre

825

“Grekët si një popull dhe si një komb, duam të jetojmë me fqinjët tanë në mënyrë paqësore. Ne nuk kemi asgjë për të ndarë, por nuk do të japim asgjë. Ne shpallim se jemi një popull dhe një komb paqeshe. Por ne jemi një popull dhe një komb, i cili në çdo rast nuk do të mohojë, madje të paktën territorin e saj, kufijtë e saj, sovranitetin e saj “tha Presidenti i Republikës, Prokopis Pavlopoulos, në përgjigjjen e tij ndaj metropolitit të Messinia, Chrysostomos, pas përkujtimit të 25 vjetorit të vdekjes së të ndjerit Metropolitan Meletios Karabini, Dërgimi i një mesazhi te presidenti turk, Tayyip Erdogan, theksoi se “politikanët që duan të quajnë veten” politikanë të mëdhenj ” duhet qe ti numërojnë fjalët e tyre.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: