Greqi: 218 arrestime dhe 26.532 ndalime të emigrantëve në kufirin turk

274

Situata e vështirë në Evro vazhdon , ku mijëra refugjatë dhe emigrantë janë mbledhur jashtë kufirit greko-turk në përpjekje për të kaluar në Greqi

Kjo është ajo ku taktikat e Presidentit Erdogan i çoi ata, të cilët i çuan ata në kufi me bekimet e tij … duke hapur kufijtë e Turqisë, madje duke u dhënë atyre udhëzime specifike për pikat kufitare më të “prekshme” për të kaluar vendin më lehtë.  Erdogani mbajti fjalën se do të pushtonte Evropën.

Në Evros, ka shkuar edhe kryeministri Kyriakos Mitsotakis, forcat e ushtrisë dhe policisë po bllokojnë hyrjen e paligjshme të migrantëve dhe refugjatëve në baza ditore.

Greqia beri të mundur të ndalojë 26.532 emigrantë të hyjnë në vend në mënyrë të paligjshme dhe ka arrestuar 218 persona. Të arrestuarit janë transferuar në qendrat e ndalimit të imigracionit dhe janë dënuar (për hyrje të paligjshme) në ambientet e paraburgimit.