Greqi, 25% e fëmijëve shqiptarë nën moshën 16-vjeç

1222

Greqi, 25% e fëmijëve shqiptarë nën moshën 16-vjeç

Plaket Shqipëria dhe rinohet Greqia. Pothuajse 25% e shqiptarëve në Greqi janë nën moshën 16 vjeç. Fëmijët shqiptarë në Greqi përbëjnë 84% të të gjithë fëmijëve emigrantë që ndodhen në këtë vend të ardhur nga 220 vende të botës. Pra një katër emigrantë shqiptarë në Greqi është nën moshën 16 vjeç.

Gjithashtu Observatori i Migracionit tregoi se midis 1991 dhe 2007, pothuajse 110,000 shqiptarë fëmijët kanë lindur në Greqi. Këto të dhëna janë shumë të rëndësishme, sidomos kur analizohen migrantët e kthyer dhe problemet e tyre për riintegrimin e tyre në Shqipëri. Lidhur me familjen statusi i imigrantëve, pothuajse 70% e shqiptarëve janë anëtarë të familjeve me fëmijë (rreth 244,000 familje nga regjistrimi).
Këtë e pëlqejnë %d blogues: