GREQI : Arrestohen dy oficerë policie me akuzën e përdhunimit të vajzës 20-vjeçare

Greqi

Dy nga katër policët e ekipit të DIAS-it janë arrestuar dhe do të dërgohen në prokurori, të cilët janë kallëzuar nga një 20-vjeçare për abuzim seksual në komisariatin e Omonias.

Rasti u bë i ditur kur vajza kontaktoi Qendrën e Veprimit të Menjëhershëm të mërkurën, më 12 tetor dhe kërkoi që të transferohej me një makinë patrullimi në një departament për të denoncuar abuzimin e saj nga punonjësit e policisë.

Stacioni i Sigurimit, në fakt e mori vajzën dhe e çoi në Departamentin e Sigurisë së Patisionit, ku ajo dëshmoi se kur ajo u ndal për të pyetur diçka, një ekip i DIAS-it në qendër të Athinës e kapi duke folur dhe sipas asaj që pretendon 20-vjeçarja ata i sugjeruan dhe ajo shkoi në Komisariat për t’i treguar ndërtesën.

Vajza pretendon se i ka ndjekur dhe se policët e kanë çuar në një vend që ajo madje e përshkruan dhe se fillimisht është dhunuar nga njëri prej policëve dhe më pas nga një i dyti.

Punonjësit e policisë që u identifikuan menjëherë se kush ishin ata u dërguan në Departamentin e Punëve të Brendshme dhe pretendojnë se janë kapur me 20-vjeçaren dhe se kanë lënë takim me të pak kohë më vonë dhe pasi janë larguar nga shërbimi.

Madje, ata pretendojnë se ajo që ka ndodhur ka qenë me pëlqimin e saj.

Çështja vlerësohet të jetë shumë e rëndë dhe për këtë janë thirrur punonjës policie të Departamentit të Omonias për të dëshmuar sesi 20-vjeçarja është gjendur në atë zonë, ndërsa dy efektivët e tjerë që përbënin grupin. nga katër që në atë kohë kishin shërbim.

Ndërkaq, me postimin e tij për këtë temë, ministri i Mbrojtjes së Qytetarit Takis Theodorikakos u shpreh:

Kam porositur kreun e Shërbimit të Punëve të Brendshme të forcave të sigurisë që të hetojë menjëherë denoncimin e nëntëmbëdhjetëvjeçares. Pres zbardhjen e menjëhershme dhe të plotë të rastit. Nëse pretendimet verifikohen, menjëherë do të nisin procedimet përkatëse disiplinore dhe penale. Ligji është ligj. Dhe kjo vlen për të gjithë”.

Burimi : cnn.gr