Greqi: Filloi gjyqi i shkallës së dytë për vrasjen e avokatit Michalis Zafeiropopoulos

342

Pas pushimeve të gjata sot ka filluar gjyqi në shkallën e dytë për vrasjen e avokatit Michalis Zafeiropoulos në tetor 2017, në shkallën e parë të pandehurit u dënuan me burgim të përjetshëm.

Procesi filloi sot në mëngjes por u ndal për më 14 shtator, kur pritet të tërhiqet anëtarët e jurisë. Sipas kryetarit  të Gjykatës së Jurisë së Përbashkët të Apelit në Athinë, gjyqi do të duhet të pritet të shtyhet përsëri për 25 shtator për shkak të kapacitetit të sallës së gjyqit.

Ibrahim Brahimaj dhe Klodian Lekocaj

Dy nga të akuzuarit ishin të pranishëm në gjykatë sot, me avokatët e disa prej tyre që kërkuan shtyrjen e gjyqit. Një kërkesë që, megjithatë, nuk u pranua nga gjykata, duke miratuar propozimin e prokurorit të selisë së Pan. Athanassiou, i cili kërkoi pezullimin e gjyqit për disa ditë.

Theksohet se në shkallën e parë të pandehurit për vrasjen brutale të avokatit të njohur Michalis Zafeiropulos u dënuan me burgim të përjetshëm.

Konkretisht, gjykata më parë i kishte dënuar dy shqiptarët, Ibrahim Brahimi, me burg të përjetshëm, si dhe 11 vjet burg shtesë për veprat e grabitjes, mbajtjes së një arme dhe përdorimit të një arme. Dy të pandehurit e tjerë, Klodian Lekotsai dhe Oldi Dulce, u dënuan me burgim të përjetshëm për vepra të tjera.