Greqi / Gjykata liron 26-vjeçarin shqiptar për akuzë të rremë.

375

Është rasti i dytë që brenda dy muajve dy shqiptarë fitojnë lirinë duke lënë nga pas një burgim të padrejtë në qelitë e burgjeve, por ajo qe mbetet është se ende ka një besim te Drejtësia e Greqisë.

Ashtu si rasti i poetit shqiptar liruar në nëndor të 2018 edhe rasti i mëposhtëm flet për një dënim të padrejtë. Por…

Një burgosur shqiptar 26-vjeçar u burgos me akuzën se kishte përdhunuar dy herë një vajzë, por pas një vti  Gjykata e Rrethit Pireut e liroi atë. Por ndodhi Drejtësia e Përmbysi akjuzën e përdhunimit në Pire duke i dhënë pafajësinë.

I riu u arrestua në fund të vitit 2018 pas një ankese nga një vajzë se ajo ishte përdhunuar dy herë dhe po mbahej në burg për një vit. Sidoqoftë, në gjyqin në fund të dhjetorit, Gjykata e Apelit e Rrethit Pirae vendosi që i riu ishte i pafajshëm duke urdhëruar lirimin e tij.

Avokatët e 26-vjeçarit shqiptar Giannis Glykas dhe Lilian Kaplanidou deklarojnë për mediat vendase se “ai u akuzua, u dënua, u transferua dhe përfundimisht u lirua. Por ajo ende mbetet e njollosur. Një tjetër paraburgim i padrejtë ”.

E gjithe kjo ndodh kur shqiptarve ne Greqi u mungon shteti i tyre