Greqi : Kapet pas 19-të vjetësh, gjykohet neser shqiptari për vrasjen 85-vjeçares.

327

Në sallën e Gjykatës së Apelit të Dodekanez, nesër do të dali në gjyq një 52-vjeçar shqiptar për vrasjen e 85-vjeçares Maria Kaplanidou në 1998 në Kos. Shqiptari është dënuar nga Gjykata e Shkallës së Parë me burgim te përjetshëm.

Konkretisht, në verën e vitit 2017 Gjykata e Rrethit të Rodos shpalli një shumicë (4-3) fajtor me akuzën për vrasje me dashje, pa njohur asnjë lirim. Shqiptari bëri apel kundër këtij vendimi, i cili ishte vendosur të dëgjohej nga gjykata e apelit në 2 dhjetor 2019.

52-vjeçari u arrestua në 10 maj 2117, në mesditë, pas 19 vjetësh, në qytetin e Rodos nga punonjës policie të Drejtorisë së Sigurisë në kontekstin e hetimit policor dhe bashkëpunimit me Departamentin e Dytecanese të Dytë të Policisë, pasi ai ishte në pritje të arrestimit dhe dënimit për kryerjen e vrasjes dhe vjedhjeve.

Krimi, për të cilin akuzohet 52-vjeçari shqiptar, ndodhi herët në mëngjes në 3 korrik 1998 në Kos dhe tronditi komunitetin lokal.