Greqi / Kryeministri i kërkon Presidentit shpërbërjen e Parlamentit

436

Sot në mbrëmje kryeministri Alexis Tsipras informoi Presidentin se Greqia shkon në zgjedhje parazgjedhore, duke i kërkuar shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme kombëtare.

Z. Alexis Tsipras kaloi pragun e Pallatit Presidencial rreth orës 18:30. Gjatë bisedës së tij me z. Prokopis Pavlopulos, ai përsëriti nevojën për një rekurs të hershëm të votimeve me qëllim të stabilizimit dhe rimëkëmbjes së ekonomisë.

Pas zgjedhjeve evropiane, në vend është formuar një klimë e zgjatur elektorale, e cila paraqet rreziqe për ekonominë, prandaj po kërkoj për shpërbërjen e Shtëpisë,” i tha kryeministri, duke i kërkuar Presidentit të Republikës “të shpallë zgjedhjet e parakohshme”.

Z. Tsipras foli për krijimin e një termi presidencial katër-mujor që paraqet rreziqe për sakrificat e popullit grek.

Prokopis Pavlopulos, duke marrë fjalën, pranoi kërkesën e Tsiprës për zgjedhje të parakohshme.

Dekreti i Presidentit për shpërbërjen e Shtëpisë pritet të lëshohet në orët e ardhshme, të cilat do të dërgohen në Parlament.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: