Media greke: Rama për 90 minuta u ka kërkuar ndihmë dipllomatëve të huaj për të lehtësuar tensionin

505

Sipas gazetës “TA NEA”, për një orë e gjysmë, kryeministri Edi Rama i ka shpjeguar sot ambasadorëve të vendeve anëtare të BE dhe SHBA në zyrën e tij në Tiranë arsyet pse ai këmbëngul të shkojë në zgjedhjet lokale të planifikuara në qershor. pavarësisht nga fakti se Presidenti i Republikës i ka anuluar me një dekret dhe opozita ka deklaruar se nuk do të abstenojë, por do t’i ndalë ato.

Shkurt, Z. Rama u shfaq se beson se çdo tension që mund të shkaktohet nga opozita do të ishte i dëgjueshëm dhe në çdo rast nuk mund të lejonte gjë të tillë, një zhgënjim për  zgjedhjet pasi që do të krijonte një rrezik për stabilitetin politik të vendit.

Ai gjithashtu u bëri thirrje diplomatëve të mos pranojnë kërkesat e opozitës dhe u kërkojë ndihmën e tyre për të lehtësuar tensionin.

Për agjensinë e lajmeve greke të APE-MPA,  një nga anëtarët e delegacionit diplomatik menjëherë pas takimit u shpreh se:  “Ne u larguam me shumë pyetje,” “Kryeministri duket se i drejtohet të gjithë çështjes së krizës në vend ligjërisht dhe jo në dimensionin e saj politik, siç po zhvillohet në të vërtetë” , shtoi ai.

Në një zhvillim tjetër, dhe ndërsa të gjitha palët, qeveria, presidenti, opozita, mbeten stacionare në pozicionet e tyre, Komisioni Qendror Zgjedhor i Zgjedhjeve, sot ka gjykuar vendimin e Presidentit Ilir Meta për të anulluar zgjedhjet.

Vendimi u mor nga katër anëtarët e Komitetit të bashkangjitur në Partinë Socialiste të Edi Rama, ndërsa tre të tjerë që i përkisnin opozitës, së bashku me presidentin, u tërhoqën duke denoncuar se institucioni nuk kishte të drejtë të vendoste për vendimet e autoritetit superior.

Kryeministri Rama, në të njëjtën kohë, nisi procesin nga parlamenti për shkarkimin e Presidentit Meta, duke e rënduar më tej konfliktin dhe e vendosi takimin për të enjten.

Duke iu referuar sesionit të së enjtes, Kryetari i Dhomës Gramacos Ru tha:

Shumica ka votat për të shkarkuar Metën dhe heshtja e partnerëve tanë ndërkombëtarë, SHBA dhe BE, është një mënyrë për të pranuar këtë votë ekstreme për të hequr kreun e tanishëm të shtetit. Një proces i rrufeshëm do të emërojë presidentin e ri i cili do të miratojë themelimin e Gjykatës Kushtetuese, por gjithashtu do të mbështesë fuqishëm krijimin e institucioneve të reja në sistemin e drejtësisë “.përfundon gazeta “Ta Nea”
Këtë e pëlqejnë %d blogues: