GREQI / MITSOTAKIS-MELONI DISKUTUAN MBI Ç[SHTJET E EMIGRACIONIT DHE BASHKËPUNIMIT ENERGJETIK

Greqi

Ata diskutuan për emigracionin dhe çështjet që lidhen me ekonominë, si dhe bashkëpunimin energjetik të dy vendeve

Kryeministrja italiane Georgia Meloni u prit pasditen e së enjtes nga Kyriakos Mitsotakis, në Megaro Maximos.

Në darkën e punës së dy liderëve u diskutuan çështje që kanë të bëjnë me ekonominë, por edhe bashkëpunimin energjetik të dy vendeve.

Debati u shtri edhe për emigracionin. Greqia dhe Italia ritheksojnë se emigracioni është një problem evropian dhe ndërkombëtar që kërkon një politikë gjithëpërfshirëse dhe gjithëpërfshirëse.