GREQI / Nga e hëna vendoset 100 euro gjobë për të pavaksinuarit mbi 60 vjeç

58

Mediat vendase noftojnë se, më 16 janar skadon afati i shtetasve mbi 60 vjeç që nuk janë vaksinuar, ndryshe ata do të përballen me një gjobë prej 100 euro dhe që do të fillojë të hënën e ardhshme.

Në veçanti, qytetarët e pavaksinuar mbi 60 vjeç do të gjobiten me 100 euro për çdo muaj që nuk vaksinohen. Në ndryshimin përkatës thuhet se detyrimi për vaksinim ka të bëjë me “të gjithë personat fizikë që kanë vendbanimin ose vendbanimin e tyre të zakonshëm brenda territorit grek dhe kanë lindur deri më 31 dhjetor 1961”.

Kryqëzimi i të dhënave të të pavaksinuarve do të bëhet nëpërmjet Qendrës së Ndërveprueshmërisë së Sekretariatit të Përgjithshëm të Sistemeve të Informacionit, e cila do të mundësojë kontrollin e të dhënave nga platforma e vaksinimit. Gjoba prej 100 euro do të vendoset automatikisht nga AADE, pas kryqëzimit të të dhënave të mësipërme. Sipas asaj që ka njoftuar qeveria, fondet që do të grumbullohen do të ndahen për forcimin e Sistemit Kombëtar të Shëndetësisë.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: