Greqia ndër vendet me pasaportat më të fuqishme në botë, vendin e 7-të për vitin 2022

57

Është përmirësuar me një pozicion në krahasim me vitin e kaluar dhe është në vendin e shtatë me akses në 185 destinacione ndërkombëtare pa vizë. Në vendin e shtatë në listën e vendeve me pasaportat më të forta është Greqia në vitin 2022 në listën e vendosur të Indeksit të Pasaportave Henley, e përmirësuar me një vend në krahasim me vitin e kaluar.

Në krye të indeksit, i cili nuk merr parasysh kufizimet e përkohshme për shkak të pandemisë së koronavirusit, janë pasaportat e Japonisë dhe Singaporit që japin akses pa viza në 192 destinacione në mbarë botën.

Në vendin e dytë renditen Koreja e Jugut dhe Gjermania me akses në 190 destinacione pa viza dhe në vendin e tretë Finlanda, Italia, Luksemburgu dhe Spanja në vendin e tretë me akses në 189 destinacione.

Si çdo vit, vendet e Bashkimit Evropian dominojnë në krye të listës, me Francën, Holandën, Suedinë, Austrinë dhe Danimarkën në vendin e katërt dhe aksesin në 188 destinacione. Irlanda dhe Portugalia janë në vendin e pestë me akses në 187 destinacione.

Në fund të listës, pasaporta afgane është në fund të listës dhe mund të lejojë akses në vetëm 26 vende.

Dhjetë të parat

1. Japoni, Singapor (192 destinacione)
2. Gjermania, Koreja e Jugut (190)
3. Finlandë, Itali, Luksemburg, Spanjë (189)
4. Austria, Danimarka, Franca, Holanda, Suedia (188)
5. Irlandë, Portugali (187)
6. Belgjika, Zelanda e Re, Norvegjia, Zvicra, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara (186)
7. Australi, Kanada, Republika Çeke, Greqi, Maltë (185)
8. Polonia, Hungaria (183)
9. Lituani, Sllovaki (182)
10. Estonia, Letonia, Sllovenia (181)

Postimet e fundit

104. Koreja e Veriut (39 destinacione)
105. Nepali dhe territoret palestineze (37)
106. Somali (34)
107. Jemeni (33)
108. Pakistan (31)
109. Siri (29)
110. Irak (28)
111. Afganistan (26)
Këtë e pëlqejnë %d blogues: