GREQI / Një fukara i papunë i përbuzur, gjeti një çantë me 4000 euro dhe e dorëzoi!

Greqi

“Vangelis Rozos, figura më e njohur e sheshit, na vuri syzet të gjithëve, një i varfër, i papunë me shumë probleme”, raportojnë mediat vendase

Vangelis Rozos, figura më e njohur e sheshit të Katuna Etoloakarnania, na vuri syzet të gjithëve, një i varfër, i papunë me shumë probleme. Çdo ditë takohesh me Vangjelisin nga tavolina në tavolinë në shesh. Shumë e kritikojnë, shumica e mbështesin.

Ky burrë bëri një lëvizje të rrallë këto ditë dhe befasoi këndshëm gjithë zonën.

Ngjarja ka ndodhur mbrëmjen e djeshme në sheshin e Katunës ku një familje ka shtruar një tavolinë në një tavernë të njohur teksa kanë pritur vëllanë e tyre të ardhur nga Anglia. Duke u larguar nga fshati pas darkës, natën vonë ata harruan çantën e tyre e cila përmbante më shumë se 4000 euro. Vangjelisi, si njeriu i sheshit, gjeti çantën dhe pa hezituar asnjë moment shkoi në komisariatin e Katunasit dhe e dorëzoi. Sot në mëngjes njerëzit u kthyen te Katuna të mërzitur dhe në kërkim të saj, kryesisht për letrat e çmuara siç thoshin. Ata shkuan në AT Katunas i cili i njoftoi se çantën e kishte dorëzuar Vangelis. Ata falënderuan oficerët në detyrë dhe më pas kërkuan dhe gjetën Vangjelin e sheshit.

Me shumë gëzim, të gjithë nga shoqeria e përqafuan me lot në sy sapo e panë dhe ai tha se, jam i sinqertë dhe nuk mund t’i marr paratë. Më pas për veprën e tij i dhanë një shumë të mirë dhe i blenë gjëra të ndryshme.
Më në fund, Vangjeli i sheshit Katuna na vuri syze të gjithëve, në kohë të vështira.

Shoqëria jonë ka nevojë për shumë Ungjilltarë që janë të thjeshtë, të përulur, të ndershëm dhe shpesh të përbuzur. Përshëndetje të madhe për këtë veprim.