Greqi : Papunësia ra në 12.1% në qershor, krahasuar me 15% të vitit të kaluar në qershor

Greqi

Shkalla e papunësisë në Greqi ishte 12,1% në qershor të këtij viti, krahasuar me 15% në qershor 2021 dhe 12,5% në maj 2022.

Të papunët arritën në 572,109 persona, duke shënuar një rënie prej 130,976 persona në krahasim me qershorin 2021 ( 18,6% ) dhe me 17,233 persona krahasuar me majin 2022 (2.9%).

Tek femrat, shkalla e papunësisë u rrit në 15.9% (nga 19%) dhe tek meshkujt në 9% (nga 11.8%). Sipas grupmoshave kryesore, në grupmoshat 15-24 vjeç përqindja u rrit në 27.4% (nga 31.7%) dhe në grupmoshën 25-74 vjeç ishte 11.3% (nga 14.1%).

Gjithashtu sipas studimit së fuqisë punëtore të ELSTAT, të punësuarit arritën në 4,148,431 persona, duke shënuar një rritje prej 155,318 personash krahasuar me qershorin 2021 (3,9%) dhe një rritje prej 12,020 personash krahasuar me majin 2022 (0,3%).

Ndërsa personat nën moshën 75 vjeçare që nuk janë pjesë e fuqisë punëtore, ose “njerëzit jashtë fuqisë punëtore” (njerëzit që as nuk punojnë dhe as nuk kërkojnë punë, arritën në 3,110,882 persona, një rënie prej 55,254 personash krahasuar me qershorin 2021 (1.7 %) dhe një rritje prej 2,560 personash krahasuar me majin 2022 (0.1%).