Greqi : Shqiptari mashtron bashkëkombësin e tij dhe i merr çekun me vlerë 184,000 euro

317

Mashtrues janë një shqiptar 45-vjeçar si dhe dy vëllezër grekë të moshës 42 dhe 51 vjeç , të cilët akuzohen për bashkëpunim mashtrimi me një përfitim prej 120,000 euro.

Tre të pandehurit një shqiptar dhe dy vellëzer grekë janë u përballur në gjykim nga një këshill i Gjykatës Penale të Rodos për mashtrim dhe përvetësim të parave, por çështja e tyre për gjykim është vendosur për 5 dhjetor, në Gjykatën e Apelit në Dodekanisiou.

Sipas medias lokale, i pandehuri 45-vjeçar shqiptar kishte në pronësi një dyqan turistik në Rodos dhe bleu mallra nga dy vëllezërit që veprojnë në Athinë. Nga ky bashkëpunim shqiptari u detyroi ca para dy vëllezërve grekë, të cilët i kërkuan që të shlyente borxhin e tij për të bindur bashkatdhetarin e tij që t’i jepte pesë çekët e tij, në total 184,000 euro.

Në janar 2011, 45-vjeçari iu afrua bashkatdhetarit të tij dhe propozoi që të krijonte një kompani tregtare të turizmit me furnitorë 42-vjeçar dhe 51-vjeçar, pasi kjo do të ishte një veprim fitimprurës i biznesit. Por biznesi i tyre ishte vendosur në një ndërtesë luksoze trekatëshe në qendrën e Athinës, duke lënë përshtypjen se ishte një kompani e fortë, e fuqishme dhe e rëndësishme. Por kjo – sipas aktakuzës – nuk ishte rasti, përkundrazi, pas një kohe biznesi i dy vëllezërve grekë u transferua në një depo të izoluar që nuk kishte asnjë lidhje me vigjiljen që ja paraqitën shqiptarit .